Yatak ve Baza Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

05-07-2022 12:07
Yatak ve Baza Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yatak ve baza seçimi gerek kaliteli ve verimli bir uyku sağlama açısından gerekse diğer eşya ve mobilyalarla uyum içerisine girerek başarılı bir dekorasyon görünümü yakalamak açısından büyük önem taşıyor. Aynı zamanda baza olma özelliği taşıyan yataklar sizlere büyük bir saklama alanı sunarak evinizdeki dağınık görünümden uzaklaşmanızı da büyük ölçüde sağlıyor. 

Hayatınızın çoğunu uyuyarak geçirdiğinizi düşünürsek, yataklar ve bazalar insanların sandığından çok daha önemli eşyalardır. Sadece bir yatak olmanın ötesinde birçok farklı işlevi olan bazanın seçimini dikkatli bir şekilde yapmanız oldukça önemlidir. Bazaların üstelik fiyat açısından pahalı bir mobilya olması, yanlış seçilmesi durumunda maliyetlerinizin artacağına dair bir uyarıdır. Bir baza satın almadan önce mümkün olduğunca sıkı bir araştırma yapmalı, dikkat edilmesi gerekenlere son derece uymalısınız. Bu sayede satın alacağınız baza size hem uzun bir kullanım ömrü sunar hem de mali durumunuzu sarsmamış olur.

Yatak ve Baza Seçerken Kullanılan Malzemenin Kalitesine Dikkat Edin
Hemen hemen herkes satın alacağı yatak ve bazanın gerek maddi anlamda gerekse vakit anlamında uzun yıllar kullanılabilir olmasını ister.  Bir yatak ve bazanın uzun yıllar kullanılabilir olmasını yatak ve bazanın yapımında kullanılan malzemenin kalitesi belirler. Bu noktada mümkün mertebe seçilecek yatağın yapısının sunta yapısında olmaması, aksine MDF ya da gerçek yapıda olması sizlere çok daha uzun bir kullanım ömrü sunacaktır. Eğer tercih edeceğiniz yatak ahşap yapıdan oluşmuş bir yatak olacaksa ahşabın türünü iyice araştırmalı ve incelemeli, hangi ağaçtan meydana getirildiğini iyi bilmelisiniz. Bu nedenle de bir baza satın almadan önce mutlaka tüm malzeme seçeneklerini göz önünde bulundurmalı ve buna göre seçim yapmalısınız.

Yatak ve Baza Seçerken Yatak ve Bazanın Ölçüsüne Dikkat Edin
atak ve Baza Seçerken Yatak ve Bazanın Ölçüsüne Dikkat Edin


Yatak ve baza seçimi yapılırken son derece dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise; yatak ve bazanın ölçüsü. Yatak ve bazanın ölçüsü tüm odanın genel duruşunu büyük oranda etkileyecek bir faktördür. Bu nedenle de eğer imkan varsa odanızın ölçülerini öğrenmeniz ve baza seçimini buna göre yapmanız daha doğru olacaktır. Ayrıca standartlarınızı iyi belirlemeli ve beklentilerinizi göz önünde bulundurmalısınız. 

Çünkü yatak ve bazanın ölçüsü uygun ölçülerde olduğu takdirde hem yatak odanızdaki bütünlük tamamen sağlanmış olacak hem de uyku kaliteniz olması gereken seviyeye yükselecektir. Yatak odasındaki bütünlüğü sağlama ve kaliteli uykuya sahip olma noktasında kendi vücut ölçülerinizi de olabildiğince dikkate almalısınız. Aksi takdirde yatak boyunuzdan kısa ve rahatsız olabilir ve yine aynı şekilde boyunuza ve ölçülerinize göre çok daha uzun ve büyük de olabilir. Bu durumda da kalitesiz uyku ve bütün görünüm sağlama noktasından tamamen uzaklaşılmış olunur.

Uzun Ömürlü Kalitede mi?

Alacağım yatak ve baza uzun ömürlü kalitede mi, zaman içerisinde bana herhangi bir sorun yaratır mı gibi çekinceleriniz olması da gayet doğaldır. Bu çekincelere mahal vermemek adına size düşen görev en sağlam bazalar arasından seçim yapmaktır. Çünkü yatak ve bazaların görünümleri kadar yapısı da son derece önemli bir noktadır. Kaliteli yapıya sahip baza ve yataklar sizlere zaman içerisinde aşınma ve çökme gibi durumlar yaşatmaz ve her zaman kaliteli bir uyku vaad eder. Bu nedenle yatak ve baza seçimi yaparken mümkün mertebe kalitesi hakkında bilgi almaya çalışmanızda fayda var.

Baza Seçerken Bazanın Mekanizmasına Dikkat Edin
Baza Seçerken Bazanın Mekanizmasına Dikkat Edin

Baza alırken nelere dikkat edilmeli sorusu son zamanlarda sık karşılaşılan bir soru olup bazanın mekanizması da bu konuyla ilgili elzem bir noktadır. Çünkü pek çok kişi saklama alanı yaratma özelliğinden dolayı baza kullanmayı tercih eder. Bu saklama alanına yazlık kışlık kıyafetler, kullanılmayan eşyalar ve misafirlere özel nevresimler saklanır. Böylece odadaki dağınık görünüm tamamen ortadan kalkarak sizi rahatlatır. Ancak bazanın mekanizmasının sağlam ve kaliteli bir şekilde yapılmış olması gereklidir. Sonuç olarak gün aşırı bazayı açıp kapatmanız gerekebilir. Bazanın mekanizması sağlam olmadığı takdirde kapağın sizin, çocuklarınızın ya da evcil hayvanınızın üzerine düşme durumu yaşanabilir. Aynı şekilde baza mekanizması sağlam ve kaliteli yapılmadığı taktirde siz açıp kapattıkça zamanla aşınacak ve en sonunda da bozulacaktır. Bilindiği üzere en sağlam bazalar mekanizması iyi bir şekilde yapılmış bazalardır. Sizlere bu noktada düşen görev baza satın alırken mekanizmasına mutlaka önem vermenizdir.

Baza Seçerken Bazanının Güvenlik Sistemi Olup Olmadığını Kontrol Edin 

Baza alırken nelere dikkat edilmeli noktasında özellikle de çocuklu aileler için güvenlik sistemi var mı sorusu öne çıkıyor. Güvenlik sistemi bazanın kapağı açıldığı takdirde kapağın açan kişinin üzerine geri kapanmasını engelliyor.  Baza kapanacak gibi olduğunda siz herhangi bir müdahale yapmadan bu güvenlik sistemi sayesinde ani kapanmalar önlenmiş oluyor. Güvenlik sistemi bazı modellerde bulunurken bazı modellerde ise bulunmamaktadır. Baza satın almaya gittiğinizde satış danışmanlarından güvenlik sistemli bazaları göstermesini rica edebilirsiniz. Gerek çocuğunuz için gerekse kendiniz için güvenlik sistemi bulunan bazaları tercih etmeniz daha mantıklı bir karar olacak ve böylece olası kötü durumlardan kurtulmuş olursunuz.

İlginizi Çekebilir - 7 Adımda Doğru Yatak Seçimi

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.