Yatak Odanızı Nasıl Şekillendirirsiniz?

27-05-2020 15:31
Yatak Odanızı Nasıl Şekillendirirsiniz?

Bu yazımızdaki amaç  küçük ama kullanışlı yatak odalarında mobilyaların kullanımı hakkında uzmanlardan alınmış bilgileri derledik.

Yatak Odanıza Ferahlık Katarak

Ferahlık denilince belki aklımıza hafiften esen bir rüzgar, sahil kenarında kocaman yapraklı ağaçların altında içeceğimizi yudumlamak gibi bir hayal gelebilir. Fakat bu durumu odanıza nasıl yansıtacağız asıl amacımız bu. Yatak odaları hayatımızda ve evimizde yer kaplayan en önemli yaşam alanıdır.Yatak odası takımları ve yatak seti modelleri seçerken yapmamız gerekenlerden biri odanıza katacağı ferahlığı göz önünde bulundurmak. 

İki temel prensibe dikkat etmeliyiz; Yatak odası renginiz nedir? Bu renge uyumlu hangi yatak seti veya yatak odası takımı almalıyım?

Odanızın rengi kapalı bir renk ise yatak odası takımı seçerken daha açık renkler ör:beyaz rengini seçmeniz odanızdaki kalabalığı giderecek ve gözle görünümde psikolojik açısından ferahlık katacaktır.

 

 

Odanızın rengi açık renklerde ise yatak setinizi veya yatak odası takımınızı kapalı bir renk seçerek hem renk uyumluluğu kazanmış olacaksınız hemde odanızda kullandığınız ürünlerin tasarımlarını dikkat çekeceksiniz. 

Yatağınızın Yerini Belirleyin

Yatak odanız küçük ve kullanışlı ise daha çok alan kazanmak için kenar diplerini seçebilirsiniz.

Kazandığınız alanı kullanışlı hale getirmek için elinizin uzandığı yerlere komidin vb. mobilyalar yerleştirin.

Saklama Alanları Oluşturun

Alacağınız yatak odası takımınız yatak altında bir saklama alanı olan bazanız olsun bu size artı boş yer sağlayacaktır. Şu anki mobilyanızda sağlama alanı yok ise bunu gardıroplar ile destekleye bilirsiniz veya imkanınız var ise yatağınızın altına çekmeceli saklama alanı yaptırın.

 

 

Mevsimlik eşyalarınızı saklaya bilirsiniz. Yaz geldi şimdi kışlıkları saklama zamanı böylelikle hem odanızda hemde gardırobunuzda yer açılacak aradığınız eşyaları kolaylıkla bulabileceksiniz.

 

Yatağınızın Kenarına Komidin Koymalısınız

Yatak odası seçiminde renk uyumuna dikkat edin farklı parça seçmek istiyorsanız bile uygun renkleri bulun. Sadece beğendiğiniz renkler üzerinden ilerlemeyin. Yapılan en büyük hata ben bu rengi çok seviyorum dur. Mobilyalarınızın renk dengesi psikolojik açısından size ferahlık katacaktır. Kapalı renk odanıza beyaz renkte bir yatak odası takımımı aldınız ozaman komidin de beyaz renkte olacaktır ve yatağınızın üzerine serdiğiniz renkler kapalıda olsa beyaz renk sizi destekleyecektir.  

Küçük eşyalarla büyük saklama alanı yaratın bunlar komidin, çekmeceli masa ve ya şifonyer gibi destek olacak mobilyalar ile ayağınıza takılacak yerlerde görmek istemediğiniz parçaları saklayın.

 

 

Evet bugünkü yazımız bu kadar bunlar bildiğiniz bilgiler olabilir fakat halen odasında pozitif psikolojiyi yakalayamayanlar var bunun için önerilerimizi ve yazımızdaki ince detayları göz önünde bulundurun.

Odanız sizin zevkiniz fakat psikolojinizi bozacak atılımlardan uzak durun. İstediğin rengi değil pozitif enerjiyi yakalayacağınız renkleri seçmelisiniz.

 

Size özel danışmanlarımız ile görüşme yaparak uygun yatak odasını ve yatak modelini bulabilirsiniz .

 
İlginizi Çekebilir 7 Adımda Doğru Yatak Seçimi
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.