Yatak Başlığı Seçimini Nasıl Yapmalısınız ?

31-07-2022 13:06
Yatak Başlığı Seçimini Nasıl Yapmalısınız ?

Yatak başlığı seçimi konusunun ilk ve en önemli amacı yatağınızı desteklemektir. Güne telefonunuza bakarak veya yatakta kitap okurken bir şeyler içerek başlıyorsanız, başlık sizin için mükemmel bir aksesuardır. Bir duvara yaslanmak bel ağrısına ve hatta rahatsızlığa neden olabilir. Bu yüzden yatak başı kullanmak rahatınız için çok önemlidir. Duvarınız yeterince yalıtılmamışsa, doğru başlık boyutuyla iyi yalıtımlı bir duvar  görevi görebilir. Başlık, duvarı koruyacağı için duvarınızı da temiz tutar. Ayrıca başlığın temizlenmesi de kolay olacaktır.

Yatak Başlığı Seçerken Malzemesine Dikkat Edin 

Başlık seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri malzeme seçimi noktasıdır. Elbette odanın genel havasıyla uyumlu olacak şık bir başlık için görüntü çok önemlidir. Ancak, başlığın işlevi ve uzun ömürlülüğü için doğru malzemeyi seçmek yardımcı olacaktır.

Ahşap Başlıklar

Odanıza ahşap bir görünüm kazandırmak istiyorsanız MDF veya sunta ürünleri tercih edebilirsiniz. Maliyet/fonksiyon açısından oldukça verimli bir seçim olan bu başlıklar, aradığınız lüksü yatak başlığınıza getirmenin yanı sıra taşıması ve kurulumu kolay olduğu için hayatınıza son derece pratiklik katacaktır. Farklı tasarımlara sahip ahşap başlıklar, yatak  odanızı güzelleştirir ve göz alıcı tasarımları ile canlı ortamlar oluşturmanıza olanak tanır. Ahşap yatak başlığı, diğer yatak odası aksesuarlarıyla uyum içinde kolayca düzenlenebiliyor; Yarı saydam, açık, işlemeli, vintage ve kabartmalı desenlerle kolayca tasarım kombinleri oluşturmanıza olanak sağlar. Kullanıcının tercihine bağlı olarak  sade ahşap başlık tasarımları ile şıklık gösterebilir ya da daha gösterişli tasarımlarla yatak odanıza farklı bir hava katabilirsiniz.

Yumuşak Dokulu Başlıklar

Yumuşak dokulu başlıklar siz uyurken dış duvarlardan gelen temiz hava ve nemin size rahatsızlık vermesini önleyerek rahat bir uyku uyumanızı sağlar. Ortopedik ve farklı kalınlıktaki modelleri ile de yatakta otururken ihtiyacınız olan desteği son derece sağlar.

Ferforje Başlıklar

Ferforje yatak başlığı, uygun stili ve uzun ömürlülüğü ile yıllardır yatak odasının temel unsuru olmuştur. Eğer deri başlık mı kumaş başlık mı karar veremiyorsanız ferforje başlıklara şans verebilirsiniz. Ancak yatak ile birlikte bu başlıklar sık sık taşınma durumu olan ya da odanın şeklini sürekli değiştirmek isteyen kişiler tarafından pek tercih edilmemektedir.

Modern Tasarımlı Başlıklar 

Deri başlık mı kumaş başlık mı bir türlü karar veremiyorsanız ikisinin bir arada kullanıcıya sunulduğu başlıklara yönelerek modern tasarımı kolayca elde etme şansına sahip olabilirsiniz. Modern tasarımlı başlıklar ile uzun yıllar başlık değiştirmek zorunda kalmaz ve mükemmel uyumu yakalayabilirsiniz. 

Yatak Başlığı Seçiminde Yatak Odasına Uygun Başlık Seçin

Yatak başlığı seçimi odanın genel tarzına ve havasına uygun olmalıdır. Sıfırdan bir yatak odası tasarlamak istiyor ve sizin için doğru  atmosferi nasıl yaratacağınızı düşünüyorsanız,  yatak başlığından daha iyi bir çözüm olamaz. Bahsettiğimiz gibi, odanın ortasındaki yatağın en belirgin kısmı olan başlık, odanın dekorunu ve dolayısıyla tüm odanın atmosferini belirlemekte sorun yaşamamalıdır. Bu nedenle bir yatak odasını sıfırdan dekore ederken seçeceğiniz ilk öğe başlık ise, stili yatak odasına uygun başlık seçmek işlemi ile şekillendirmek çok daha kolay ve işlevsel olacaktır.

Yatak Odanızın ve Yatağın Ölçülerine Uygun Olmalı

Yatağınız ne kadar büyük olursa, orantılı bir başlık seçmelisiniz çünkü başlıklar o kadar belirgindir. Başlık artık neredeyse tamamen standart yatak ölçülerine göre yapıldığı için elde edilmesi çok kolaydır. Ancak öncelikle dikkat etmeniz gereken bir diğer dekoratif nokta ise karyola başlığının genişliğidir. Evet, başlığın karyola üzerine oturduğu parçalar artık standart olarak üretiliyor ancak başlığınızı seçerken dayanacağı alanın genişliğine dikkat etmeniz çok önemli. Yatak başlığı ölçüleri, odanızı nasıl dekore edeceğinizi tamamen belirleyen ilk faktörlerden biridir.

Yorgunluğunuzu Alacak Türde Olmalı

Örneğin çok geniş bir alana yayılan gösterişli bir yatak başlığı seçmişsiniz. Bu süreden sonra odanızın dekorasyonunu daha sade ve daha ihtiyatlı aksesuarlarla tamamlamanız avantajlı olacaktır. Yatak odanızın, uyku yerinizin dikkat dağınıklığı ve göz yorgunluğu ile dolmasını istemediğinizi tahmin ediyoruz. Tarzınıza uygun seçeceğiniz gösterişli bir yatak başlığının etkisini daha yumuşak unsurlarla dengeleyebilirsiniz.

Yatak Başlığı Seçerken Marjinal Seçimlere Yönelin
Yatak Başlığı Seçiminde Marjinal Olun

Seçenekler arasında kaybolduğunuzda, karar vermeye nereden başlayacağınızı bilemezsiniz. Öncelikle tarzınızı nasıl göstermek istediğinize karar vermek ve ardından uygun bir başlık seçmek bu aşamada işinizi çok kolaylaştıracaktır. Bu sayede daha şık bir tarz yakalayabilir ve tarzların uyumu ile odanızda istediğiniz atmosferi yaratabilirsiniz.

Yatak Başlığınız Bütçe Dostu Olmalı

Yatak odanıza şıklık ve rahatlık katan önemli mobilyalardan biri olan yatak başlıklarını seçerken belirli kriterleri göz önünde bulundurmalısınız. Bu noktada baza ve başlık tasarımları kadar bütçeye uygun olup olmama durumu da oldukça önemlidir. Yatak başlıklarının fiyatları genel olarak; yatak başlığı ölçüleri, kumaş yapısı, rengi ve dokusu gibi faktörlere göre değişkenlik göstermektedir. Siz de yatak odanızı yenilemek ve yeni bir yatak başlığı satın almayı düşünüyorsanız yukarıda da bahsedildiği üzere odanızın diğer özelliklerini de göz önünde bulundurarak bütçe dostu olan yatak başlığı modellerine yönelim gerçekleştirmelisiniz.

İlginizi Çekebilir - 7 Adımda Doğru Yatak Seçimi
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.