Uykuda Verim Almak

04-01-2020 11:26
Uykuda Verim Almak
 
 

İYİ  BİR UYKU İÇİN 3 ANAHTAR

Kalitesiz uykunun 3 nedeni var; Kötü zamanlama (Her gün farklı zamanlarda uyumak ve uyanmak), kalitesi düşük uyku (uyku esnasında sürekli olarak uyanmak) ve yetersiz uyumak (gece boyunca 4 ya da 5 saat uyumak)
 

HAFTA SONLARI FAZLA UYUMAYIN

Günün verimini almak için, hafta sonları da normal uyku düzeni devam etmeli. Çünkü "uyku düzeni bozulduğunda, bir uyku jetlagı yaşanır. Beyin için en iyi uyku, rutin düzen içinde gerçekleşmelidir
 

GÜNDE NE KADAR UYUMALI?

Günde 7 ila 8 saat arası uyku yeterlidir.
 

GECE ÇALIŞANLAR NE YAPMALI?

Ne yazık ki gece çalışanlar için uyku düzeni oldukça sorunlu. Gece çalışanlar, uyku esnasında perdeleri kapatıp, telefonlarını sessize alabilir. Böylece uyku sırasında gece sinyalleri beyne gönderilebilir.
 

AZ UYKU YETİYOR MU?

İnsanlar az uyumaya başladıkları zaman (4,5 saat kadar) bu uykunun kendilerine yettiğini düşünürler. Ancak insanların bu duruma alışmaları mümkün değildir, sadece bir zamandan sonra uyku sinyalleri daha yavaş gönderiliyor.
 

ŞEKERLEMELER DERİN UYKU SAYILABİLİR Mİ?

Az sayıda uyku bölünmeleri şüphesiz en iyi yöntemdir. Başka bir deyişle, uykuyu yedi ile dokuz saat arasında almak hâlâ en iyisidir.
 

UYKUNUN FARKLI AŞAMALARI GERÇEKTEN VAR MI?

Evet. Uykunun insanın yorgunluk düzeyiyle de alakası vardır. Örneğin bir kişi bir hafta boyunca yeterli uyumamışsa, uzun süre uyuduğu zaman uyanmakta zorluk çekebilir.

REM UYKUSU NEDİR?

Bir çok rüya REM uykusunda görülür. Ama REM, bütün uyku sürecini kapsamaz. Örneğin 8 saat uyusanız bile sizin ilk REM uykunuz çok kısa sürebilir.
 

UYKUYA GEÇİŞ SÜRECİ NE KADAR SÜRER?
Verimli Uyku

Yaklaşık 30 dakika sürebilir.
 

UYKUYA GEÇİŞ SÜRECİ NEDEN UZUN SÜRER?

Bunun en büyük nedeni insomnia hastalığıdır. Ayrıca bunun nedeni stres de olabilir.
 

GECELERİ BİR KAÇ KEZ UYANMAK NORMAL MİDİR?

Gece boyunca birkaç kez uykudan uyanmak normal, özellikle de uyku süresinde ve uykuya dalış sürecinde bir sorun yaşanmıyorsa.
 

UYKUSUZLUĞUN EN BÜYÜK NEDENİ NEDİR?

Stres, uykusuzluğa neden olan en büyük etken. Meditasyon ise uykusuzluk için en iyi yöntemlerden biri.
 
Dr.Nitun Verma

Son olarak kaliteli uyku kaliteli yatakda olur diye yazımızı sonluyoruz. Doğru yatak seçimi ile yazdığımız blog yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. → 7 Adımda Doğru Yatak Seçimi


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.