Salon Dekorasyonu İçin 10 Adet Duvar Dekorasyonu Fikri

24-07-2023 16:09
Salon Dekorasyonu İçin 10 Adet Duvar Dekorasyonu Fikri

Salon dekorasyonu için duvar dekorasyonu fikri, kişilerin aklında büyük yer kaplayan olaylardan biridir. Salonlara seçilecek renkler veya eşyalar dışında aksesuarlar da bütünü oluşturmada etkilidir. Salondaki eşyalar ne denli güzel olursa olsun doğru dekore edilmediğinde istenen görüntüler yakalanmamaktadır. 

Her salon tipi için birden fazla dekorasyon fikri bulunmaktadır. Küçük salonlarda hangi malzemelerle neler yapılabilir veya büyük salonlar dekorasyonlarla nasıl tamamlanır hepsinin bir cevabı vardır. Kolaylık sağlaması adına salon dekorasyonu için 10 adet duvar dekorasyonu fikri şöyle açıklanmaktadır:

Salon Dekorasyonu İçin Duvar Dekorasyonu Fikirleri: Tablolar ve Çerçeveler

Salon dekorasyonu için duvar dekorasyonu fikirleri tablolar ve çerçeveler ile sağlanmaktadır. Salondaki duvarınızı dekore etmek istiyorsanız, duvar rengine ve salonda yer alan eşyalara dikkat edilmelidir. Örneğin salonunuz ve eşyalarınız büyükse daha küçük çerçevelerle dekor sağlanmalıdır.

Büyük salonlarda büyük tablolarda boş kalan alanları doldurma amacıyla tercih edilmektedir. Küçük salonlarda ise göz yormamak adına daha küçük çerçevelerden yararlanılmaktadır. Farklı renklerle dekore edilen bu tablo ve çerçeveler salon dekorasyonunda her zaman ayrı bir yere sahiptir. 

Bu içerikte ilginizi çekebilir > Ev Dekorasyonunda Griye Yakışan Renkler

Ayna Kullanarak Salon Duvarlarını Dekore Etmek

Ayna kullanarak salon duvarını dekore etmek son zamanların dekorasyon algılayışını yansıtmaktadır. Yeni sezon ev tasarımlarında da sıkça yer alan aynalar, salon duvarlarına da yakışmaktadır. Boyut ve tasarım sunan aynalar evlerde işlevsel dekorasyonlardan biridir. Aynalar, hem görüntü sunan hem de dekor olan ender aksesuar parçalarındandır. 

Büyük salonlarda boydan bir ayna ya duvara asılır ya da ayaklı ayna şeklinde bir yere konumlandırılır. Küçük salonlarda ise asimetrik kesimli aynalarla duvar dekoru oluşturulmaktadır. Renkli çerçevelerle oluşturulan aynalarda salon duvarı dekorasyonunda öncelikli yere sahiptir. 

Doğal Bitkilerle Salon Duvarlarını Dekore Etmek

Doğal bitkilerle salon duvarlarını dekore etmek ucu açık anlam sunmaktadır. Gerçek bitkilerle dekor sağlanabileceği gibi baskılarla da dekor oluşturulmaktadır. Uzayıp giden büyük çiçekler, saksısıyla duvar önüne konduğunda duvar boyu uzanan dekorasyon elde edilmektedir. 

Öte taraftan çiçek veya bitki duvar baskıları da dekorasyon amaçlı tercih edilmektedir. Bu baskılar duvar boyunca uygulanmaktadır. Bu sayede doğallıkla botanik görüntüler bir arada kullanılmaktadır. Modernliğini kaybetmeyen bu dekorasyon yöntemiyle doğa, evlere taşınmaktadır. 

Metal ve Ahşap Duvar Dekorasyonlarıyla Salonu Canlandırmak

Metal ve ahşap duvar dekorasyonlarıyla salonu canlandırmak her zamana damga vuran niteliktedir. Metalin modernliğine ve ahşabın doğallığına ev dekorasyonunda sıklıkla yer verilmektedir. Metal dekor ürünleri duvar panoları, duvar tabloları veya duvar eklentileriyle oluşturulmaktadır. 

Ahşap dekor ürünleri ise geniş bir yelpazede yer almaktadır. Ahşap, saksılarda bile kullanım alanı bulunan nadir doğal unsurlardan biridir. Doğal görüntüler yakalamada bire bir olan ahşap dekorasyon ürünleri raflar, ahşap çerçeveler ve ahşap duvar biblolarını içermektedir.

İki farklı yapıdaki dekor ürünlerinin bir arada kullanılması salona canlılık katmakla birlikte şıklık da sağlamaktadır. Sıklıkla birlikte tercih edilmeyen bu iki maddeye salonlarda yer verildiğinde özgün tasarımlar da elde edilmektedir. 

Salon Duvarlarını Dekore Etmek İçin Farklı Boyut ve Şekillerde Raflar Kullanmak

Salon duvarlarını dekore etmek için farklı boyut ve şekillerde raf kullanmak da son zamanlarda dekorasyonda gündeme gelmektedir. Klasik rafların aksine artık salonlarda farklı şekillerdeki raflara daha çok rastlanmaktadır. Bu raflar sizlere ve evlerinize ayrıcalık katmada büyük bir paya sahiptir.

Üçgen, kare veya tek raf görüntüsüyle işlevsel dekor sağlanmaktadır. Bir duvar boyunca düz bir raf uygulaması yerine parçalı raf oluşturularak duvar dekoru yapılmaktadır. İki kareyi farklı şekillerde birleştirerek veya harf raflarla salona farklı bir atmosfer katılmaktadır. 

Renkli şekilde de kullanabileceğiniz raflar, değişiklik katmada da öncüdür. Alışılmışın dışında duvar rengiyle uyumlu bir rafla farklı enerjiler elde edilmektedir. Pastel tonlar da raf oluşturmada tercih edilmektedir. Tamamen kişinin istediğine göre oluşturulacak raflar, özgün ve paha biçilemez değere sahip olmaktadır. 

Bu içerikte ilginizi çekebilir > Küçük Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri

Duvar Kağıdı ve Duvar Boyama Teknikleriyle Salon Duvarlarını Canlandırmak

Duvar kağıdı ve duvar boyama teknikleriyle salon duvarlarını canlandırmak dekorasyon alanında yıllardır uygulanan yöntemlerdendir. Duvar kağıtları, duvar dekorasyonu denildiğinde akıllara gelen ilk uygulamadır. Bir duvara uygulanan kağıt kaplamayla yenilikçi tasarımlar mümkün kılınmaktadır.

Her temaya yönelik oluşturulan duvar kağıtlarıyla farklı tarzlara adım atılmaktadır. Duvar boyama teknikleri de duvar kağıdına benzeyen diğer bir yöntemdir. Bu yöntemde duvarın üzerine farklı renk eklentileriyle değişik bir atmosfer yakalanmaktadır.

Geometrik şekiller, duvar boyama tekniğinde sıkça kullanılan tasarımlardandır. Eşsiz tasarımlar veya salon duvarı canlandırmak istendiğinde bu iki yöntem devreye girmektedir. Kalıcı olmayan duvar kağıtları ve boyama yöntemiyle istediğiniz her an farklılıklar sağlanmaktadır. 

Kişiselleştirilmiş Duvar Sanatı ile Salonu Özelleştirmek

Kişiselleştirilmiş duvar sanatı ile salonu özelleştirmek aslında dekorasyonun ortaya çıkma nedenlerindedir. Evler, kişilerin herkesten ayrı olan yaşam alanlarıdır. Her alanda bireysel olan insanlar evlerinde de özel olmak istemektedir. Burada kişiselleştirilmiş dekor ürünleri, kişilere destek olmaktadır. 

Kişiselleştirilmiş duvar sanatı, tamamen kişilerin isteğine yönelik tasarlanmaktadır. Sınırsız hayal gücüne olanak sağlayan bu sanat, salonlarda özgünlüğü yakalamada bire birdir. Her renk ve her tasarımın yapıldığı kişiselleştirilmiş duvar sanatı, sizlerin beğenisini oluşturmaktadır. 

Farklı Malzemelerle Salon Duvarlarını Dekore Etmek: Makrameler, Danteller ve Daha Fazlası

Farklı malzemelerle salon duvarlarını dekore etmek, materyal farklılığını içermektedir. Burada makrameler, danteller veya örgü yöntemleri konunun demirbaşlarıdır. Makrame, örgü tekniğiyle oluşturulan, iplik gerektiren tasarımlardır.

Doğallığı ve saflığı temsil eden makrame örgüler, evlerde büyük bir yere sahiptir. Makrame duvar dekorasyon ürünüyle minimalist görüntüler yakalanmaktadır. Her tasarıma uygulanabilen makrame örgü tekniğiyle sınırlar ortadan kalkmaktadır. 

Danteller, yıllardır evlerde dekor ürünü olarak kullanılan eşsiz parçalardır. İpliklerin farklı ölçüde ve farklı motiflerle işlenmesi sonucu danteller ortaya çıkmaktadır. Büyük bir dantel ile duvar boydan boya kaplandığında sıcaklık ve yumuşaklık yakalanmaktadır. Ev dekorasyonunda bu parçaların önemi yadsınmamaktadır. 

Işıklı Duvar Dekorasyonlarıyla Salonu Aydınlatmak ve Görsel Bir Etki Yaratmak

Işıklı duvar dekorasyonlarıyla salonu aydınlatmak ve görsel bir etki yaratmak ister misiniz? Oldukça basit ama etkili olan bu yöntem dekorasyonda göz kamaştırmaktadır. Işıklı duvar dekorasyonları led ışıklar veya armatürlerle sağlanmaktadır.

Işıklandırmanın insan üzerine olan etkileri herkesçe bilinen bir gerçektir. Duvara boydan boya uygulanacak led ışıklar, loş ortam elde etmede yeterlidir. Bunun dışında tavana veya bir duvara uygulanacak armatürler de görsel şöleni sağlamaktadır. 

Duvar Halıları Kullanarak Salon Duvarlarını Dekore Etmek

Duvar halıları kullanarak salon duvarlarını dekore etmek yeni sezonda sıklıkla rastlanılan yöntemlerdendir. Burada duvar ölçüsüne göre oluşturulan farklı temalı duvar halıları yenilikçi görüntüler sağlamaktadır. Kişi beğenisine göre seçilen duvar halıları, diğer ürünleri de ön plana çıkartmaktadır.

Ev dekorasyonunda her alana uygulanabilen duvar halıları, şüphesiz ki salonlara da çok yakışmaktadır. Görsel etki sağlayan duvar halılarıyla farklı tarzlar da denenmektedir. Diğer eşyalarla uyumlu olan duvar halıları bütüncül görüntüleri sağlayan parçalardandır. 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.