Berjer Nedir – Berjer Koltuk Ne Demek?

27-12-2022 11:11
Berjer Nedir – Berjer Koltuk Ne Demek?


Berjer nedir
? Günümüzde yaşam alanlarına farklı koltuklar sunulur. Berjer de bunlardan biridir. Her ne kadar estetik ve işlevsel olsa daberjer koltuk nedirya daberjer ne demekgibi sorular düşünülebilir. Bu yazımızda hem bu soruların cevabını öğrenebilir, hem de modelleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Berjer koltuk tek kişilik rahat bir yapıya sahiptir. Arka bölümü kabarık olup yanlıkları yüksektir. Oturma yeri derin, rahat ve geniştir. Böylece yaşam alanlarında konforlu bir kullanıma olanak tanır.

Berjer ne demekbakıldığında, kelimenin FransızcaÇobananlamına gelenBergerekelimesinden türediği görülür. Ancak yapı itibariyle sırtlığı ve duruşu, diğer koltuklara önderlik eder haldedir. İsminin kökeni de buradan alır.

Berjer Nedir?

Berjer ne demek? Bu koltuk modelleri sahip olduğu sıra dışı isim nedeniyle bir soru işareti uyandırır. Berjer, mobilya sektöründe tekli koltukların ilk örneğidir. Etimolojisinden de anlaşılabileceği üzere Fransa’da bir saray mobilyası olarak ortaya çıkmıştır. Koltuk modeli, o dönemde revaçta olan Rokoko akımının günümüze bir yansımasıdır. Temel özellikleri ise şöyledir;

1. Rahat yapısı

2. Yumuşak koltuğu

3. Derin oturma yüzeyi

4. İç bükey sırtlığı

5. Yanları kaplı ve destekli kolçakları

Ayrıca bazen, ayakları koymak için önüne ek bir tabure ya da puf minder de getirilebilir. Tüm bu nitelikler deBerjer nedirkapsamında bilmek istenecek detaylar arasına girer. Sahip olduğu özellikler sebebiyle uzun süreli oturmalarda ve dinlenmelerde tercih edilir.

Bu koltuk aynı zamanda baş koltuk ya da baba koltuğu gibi isimlerle de günümüzde bilinir.

Berjer Koltuk Modelleri

Berjer koltuk ne demeköğrendikten sonra modellerine de bakmak istiyorsanız, hiçbir sınırın olmadığını bilmeniz gerekir. Sadeliği yansıtan ortamlar arıyorsanız, Berjer size en iyi modelleri sunar. Asaleti sade renkler ile birleştirerek, yeni bir yoruma kavuşturur.

Bu kapsamda farklı renkleri değerlendirebilir, aralarından hem zevklerinize uygun hem de yaşam alanlarınızla birleşen modelleri görebilirsiniz. Birinci sınıf malzemelerden üretilmeleri sebebiyle verimli şekilde yıllar boyu kullanabilirsiniz.

Berjer nediröğrendikten sonra evinizde kullanma kararı almışsanız, firmamız size bu konuda en iyi çözümleri sunmaktadır. Farklı seçeneklerimizi inceleyebilir, aralarından size en uygun olanlarına anında karar verebilirsiniz.

TümOturma Grubuürünlerimizede mutlaka göz atın.

Berjer Koltuk Kullanım Alanları

Berjer nedir nerede kullanılır? Bu koltuklar, yaşam alanlarında farklı odalarda kullanılabilir. Salon, bunların neredeyse başında gelir. Berjer asil bir görünüşe sahip olduğu için misafirlerin gözünü doldurmaya olanak tanır. Rahat ve konforlu yapısı da güzel sohbetlere fırsat sunar.

Bu bakımdan Berjer, salonlar için tatmin her anlamda tatmin edici bir seçenektir. Farklı modelleri inceleyerek, aralarından size en uygun olanlarını kolay bir şekilde bulmanız mümkündür. Ayrıca oturma odalarınızda kullanmanız da olasıdır.

Eğer kendi rahatınızı arttırmayı planlıyorsanız, Berjer yine devreye girer. Önüne küçük bir tabure ya da puf koyarak konforunuzu arttırabilir, dinlenme zamanlarınızı daha verimli hale getirebilirsiniz. Böylece sevdiğiniz diziyi ya da filmi daha iyi bir şekilde seyredebilirsiniz.

Berjer ne demeköğrenince genellikle bu alanlar ile sınırlı kullanıma sahip olduğu düşünülür. Ancak tamamen yanlıştır. Tekli yapısı ve konforu, onu çalışma odasında da verimli hale getirir. Masanın önüne koyabilir, böylece daha iyi bir şekilde ders çalışabilirsiniz. Kitap okurken de rahatınızı maksimuma çıkartabilirsiniz.

Eğer bir farklılık arıyorsanız, Berjer koltuk yatak odası ve mutfaklarda da kullanım görebilir. Bu alanlara uygun şekilde seçebileceğiniz modeller, geçirdiğiniz zamanın daha fazla verimli olmasına yardım edebilir.

Berjer Koltuğun Tarihi

Berjer nedir? Bu koltuklar Fransa’da 17. yüzyılda, Barok dönemin sonlarında şekillenmeye başlamıştır. İlk zamanlarında oturmak, dinlenmek ya da misafir ağırlamak için değil, statü sembolü olarak görülmüştür. Ancak zamanların ilerlemesiyle bu da bir değişikliğe uğramıştır.

Rokoko ve Yeni Klasik dönemlerde, ana prensiplerini ve şeklini kaybetmeden bir takım değişiklikler gerçekleştirilmiştir. O dönemde kadınların kullandığı kabarık etekleri için kolçaklar geri çekilmiş, dış yüzey ise dışarı itilmiştir.

Bu durum, erkeklerin dar pantolonları ile oturabilmeleri için de bir kolaylık sağlamıştır. Aynı şekilde sırtlık kısmı da omuz hizasında kalacak şekilde imal edilmiştir. Bunun hedefi ise o dönem kadınlarının peruklarını bozmamaktır.

Berjer ne demekincelendiği zaman, aslında oldukça işlevsel bir koltuk modeli olduğu böylece görülür. Tarihte özellikle XIV, XV ve XVI. Louis dönemlerinde sıkça tercih edilen bir model olmuştur. Ayrıca matbaanın kullanımıyla basılan mobilya kataloglarında da,

1. Bir şezlong,

2. Bir koltuk,

3. Çeşitli perde modelleri,

4. Dokumalar,

İle sipariş verilebilen setlerin içinde de bulunmuştur. Ayrıca bazı durumlarda farklı modellerin üretimi de yapılmıştır. Özellikle iklime bağlı olarak değişkenlik gösterdiği fark edilir. Sırt kısmı yüksek, kulaklı opsiyonlar da bu çerçevede zaman zaman görülür.

Benzer şekilde mahremiyet duygusunu maksimuma çıkartabilmek için kendi içine kapanık modeller de yine vardır.Berjer nedirbu yönüylecasus koltuğuolarak da bilinir. Lakin günümüzde kullanılan Berjerler tamamen farklıdır.

Çünkü bunlar, Berjerlerden esinlenerek imal edilmiştir. Bunların arasında 1958’de Kopenhag’da bir otel için Arne Jacobsen tarafından tasarlanan ve Fritz Hansen tarafından üretilen bir koltuk bunun en güzel örneğidir. 1965’de Eero Aaronio tarafından da Top Koltuk yine Berjerden hareket edilerek tasarlanmıştır.

Tüm bu yönleriyle Berjer koltuklar oldukça eski bir geçmişe sahiptir. Tarih boyunca hem kullanım amaçları hem de görünüşleri farklılık gösterebilmiştir. Eğer yaşam alanlarınıza Berjer koltukların sunduğu estetiği ve asaleti getirmek istiyorsanız, firmamız tarafından size sunulan seçenekleri inceleyebilirsiniz.

Zengin kataloğumuz arasında size en uygun olan modelleri zorluk çekmeden bulabilir, uygun fiyatlarla hemen sipariş verebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.