Baza Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

27-02-2023 17:43
Baza Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Baza seçimi nasıl yapılmalı evin en kullanışlı mobilyaları arasında bulunan bazaların seçimi esnasında sıklıkla sorulan bir sorudur. Uzun ömürlü bir şekilde kullanılmak için alınan ve kesinlikle konforlu olması gereken bazalar, özellikle harici depolama alanı sunuyor olması sebebiyle yaygın olarak tercih edilmektedir. Kullanılması ile pek çok avantaj sağlayan ve yataklarla senkronize olarak kullanılması gereken bazaların seçimi esnasında dikkat edilmesi gereken faktörler, mobilyalarınızın çok daha uzun yıllar boyu, daha verimli şekilde kullanılabilmesi konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Tutku Yatak güvencesiyle Baza Modellerine bakabilirsiniz.

 

Bazanın Ölçüsünün Odanıza Uyup Uymayacağına

Baza seçimi esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli etken ölçüleridir. Ayrıca bazadan ne gibi beklentileriniz olduğu ya da estetik kaygılarınız da bazı seçimi esnasında göz ardı etmemeniz gereken etkenlerin arasında bulunmaktadır. Eğer var olan bir yatak için baza almak istiyorsanız yatağınızın ölçüsüne göre tercih yapmanız gerekmektedir. Bazanın yatağa küçük ya da büyük gelmesi işlevsel bir kullanım sunmaz.

 

Dolayısıyla baza seçimi esnasında yatağınızın boyutuna dikkat ederek en doğru kararı verebilir, işlevsel ve konforlu bir kullanım sağlayabilirsiniz. Ayrıca dikkat etmeniz gereken bir diğer etken bazlar ölçünüzün yatak odanız için uygun boyutta olması gerektiğidir. Yatak odanızın ölçüleri hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak baza seçimi esnasında çok daha mantıklı bir karar verebilmeniz konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Bazalar özellikle depolama alanı bulunmayan yatak ve misafir odalarında yaygın olarak tercih edilmektedir.

 

Bu sayede aktif olarak kullanılmayan eşyalarınızı baza altlarına kaldırabilir ve yalnızca ihtiyacınız olduğunda çıkartarak daha verimli bir kullanım sağlayabilirsiniz. Ancak verimli bir kullanım için bazayı yerleştireceğiniz alanın etrafında boşluk olması gerekmektedir. Böylelikle bazayı kolaylıkla açıp kaplayabilir ve kullanım esnasında herhangi bir problem yaşamanın önüne geçebilirsiniz.

 

Kullanılan Malzemeye Dikkat Edin

Baza seçimi esnasında dikkat edilmesi gereken bir diğer etken ise kullanılan malzemelerin kalitesidir. Genellikle ahşap malzemeden üretilmekte olan bazaların daha uzun ömürlü bir kullanım sunabilmesi için ham madde kalitesine dikkat etmek gerekir. Pek çok kullanıcı yeni bir baza alırken yalnızca estetik görüntüsüne dikkat etmekte ve yatak odası dekorasyonuna en uygun olan mobilyayı direkt olarak satın almaktadır.

 

Ancak dekorasyon olarak yatak odanıza uygun olacağını düşündüğünüz baza kalitesiz ahşap malzemeden üretildiği ise verimli bir kullanım sunmayacak ve bu durum kısa süre sonra bazanızı tekrar değiştirmeniz gerekmesine neden olacaktır. Bu gibi bir problem yaşamamak için uzun yıllar kullanabileceğiniz, kaliteli hammaddelerden üretildiğinden emin olduğunuz bazaları almanız önerilmektedir.

 

Sandık Mekanizmasına Dikkat Edin

Nasıl baza almalıyım sorusu yeni bir mobilya almayı düşünen pek çok kişi tarafından sorulan bir soru olsa da bu soruya tek bir şekilde yanıt vermek mümkün değildir. Ancak bu noktada baza tercihini neden yaptığınız sorusunun cevabının, seçim esnasında dikkat etmeniz gereken etkenleri direkt olarak etkileyeceğini söylemek mümkündür. Pek çok kullanıcı baza adı verilen bu mobilyaları alt kısımlarında bulunan sandık özelliği sebebiyle tercih etmektedir. Bazaların sandık kısmına kullanmadığınız eşyaları, kıyafetleri ya da nevresim takımı gibi gündelik olarak karşılaşmanız gerekmeyen ürünleri yerleştirebilir ve böylelikle evdeki dağınıklıktan kurtulur bileceğiniz bir saklama alanı oluşturabilirsiniz. Ancak saklama alanını verimli bir şekilde kullanmak istiyorsanız bazanızın sandık mekanizmasına tercihiniz esnasında dikkat etmeniz gerekir. Son dönem üretilmekte olan bazaların pek çoğu emniyet kilidine sahiptir. Bu sayede baza açıkken aniden kapanması gibi istenmeyen bir durumla karşılaşmanız söz konusu olmaz. Ayrıca sandık mekanizmasında açılmayı önleyecek bir kilit olması da çocuklu aileler tarafından yaygın olarak tercih edilen başka bir etkendir.

 

Sağlamlığına Dikkat Edin

Baza seçimi esnasında dikkat edilmesi gereken bir diğer etken ise bazanın sağlamlığıdır. Evlerde en iyi yaygın olarak kullanılan mobilyaların arasında bulunan bazalar, verimli ve işlevsel bir kullanım sunması için sağlam olması gereken mobilyalar olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra tercih edeceğiniz baza ne kadar sağlam olursa, kullanım ömrü de o kadar uzun olacaktır.

 

Bunun yanı sıra bazanızın iskeleti için kullanılan malzemeyi de dikkat etmeniz gerekir. Genellikle metal iskelet kullanılarak üretilmekte olan bazalar, kullanım esnasında herhangi bir problem yaşanmasını engellemektedir. Ayrıca kullanılan metal iskeletin profil kalınlığı ve sıklığı da baza seçimi esnasında dikkat etmeniz ve beğendiğiniz modeller arasında karşılaştırmanız gereken etkenlerin arasında bulunmaktadır.

 

Sağlam ve Güvenilir Markalardan Uygun Fiyatlı Olmasına Dikkat Edin

Pek çok kullanıcı baza seçimi esnasında ilk olarak fiyata dikkat etmektedir. Ancak baza seçiminizi işlevsel bir kullanım için özel olarak yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli etkenin fiyatın yanı sıra üretici marka olduğunu göz ardı etmemelisiniz. Fiyat olarak daha uygun bir tercih yapmak, baza içinde kullanılan mekanizmanın sağlam bir malzemeye sahip olmamasını sağlayacağı gibi bu durum kullanımı ömrünüzü kısaltacak ve kısa süre içerisinde tekrar baz almanız gerekecektir. Dolayısıyla sağlam ve güvenilir markalardan tercih edeceğiniz bazalar uzun ömürlü bir kullanım sunacağı için ekonomik bir seçenek oluşturmaktadır.

 

Evlerde en yaygın olarak kullanılan ve kullanılmasıyla birlikte pek çok farklı işlev sağlayan bazaların güvenli bir kullanım sunması önemlidir. Farklı donanımsal özellikleri ile üretilmekte olan ve kullanılan malzemelerin kalitesini belirlediği bu ürünler arasında seçim yaparken üretici markanın güvenilir olduğundan emin olmanız gerekir. Yataklar ile işlevsel şekilde kullanmanız gereken bazalar için en iyi baza markası üreticisinden tercih yapmak çok daha mantıklı olacaktır. Böylelikle bazanızı uzun ömürlü bir şekilde kullanabilir ve kullanım esnasında herhangi bir problem yaşamaya engel olabilirsiniz. Bu gibi etkenlere dikkat ederek tercih edeceğiniz bazanız hem geniş bir saklama alanı sunacak hem de konforlu bir kullanımı mümkün hale getirecektir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.